ШИПКА СИ ИМА РЕЦЕПТА

“Една от най-добре пазените тайни на София” според The New York Times, магазин “Шипка” е стара месарница с нова карма: растителна грижа за кожата.

Първият магазин за сертифицирана натурална козметика и първото масажно студио, което работи с изцяло натурални, органични продукти за козметични терапии – Студио Ш-ш-ш! Място за здравословна почивка, добри разговори и осъзанти нужди.

Не следваме модата “натурална козметика”. Едни от тези сме, които я създадоха. Оттогава търсим, тестваме и предлагаме най-доброто.

ДРУГИТЕ ЗА НАС

Made in Bulgaria

“Една от най-добре пазените тайни на София е локалната й шопинг сцена. Калина Петрова предлага органични козметични продукти в наскоро преобразената месарница, днес магазин “Шипка”. Освен куките за месо, които все още са тук, на долния му етаж можеш да си направиш свое собствено масло.”

The New York Times, септември 2012 г.

Луксът на натуралните аромати

“В неприветливата зимна привечер влизам в столичния магазин за чиста козметика “Шипка”. Прекрачвам в съвършено различен свят – лепкавата градска мъгла, изпълнила дробовете ми, се измества от аромати на лавандула, роза, пачули. Усещане за безгрижие и лекота отваря сетивата ми за следващия етап: желанието да опозная нещо, което е вълнувало въобразжението ми, но не е достигнало близо до мен – тайната на етеричните масла.”

– EVA, февруари 2013 г.

Щипка Шипка

“Играта с думи му отива, защото магазинчето Шипка е малко, защото е за чиста растителна козметика, защото и селекцията на марките, и промяната на мястото са направени с огромно внимание и деликатност, защото е ралаксиращо и усмихнато.”

Bravacasa, март 2012 г.

Ново място в София: Ш-ш-ш!

“Любимата ни дестинация за чиста козметика с натурални съставки Шипка от тази седмица се грижи още по-цялостно за кожата, тялото и доброто ни психическо, емоционално и физическо равновесие. Новото им пространство е сгушено в тих двор точно зад тяхното магазинче на ул. Асен Златаров и се фокусира върху различни терапии за лице, масажи, индивидуални и групови практики и консултации, свързани със себепознаването и вътрешната хармония.”

undertheline.net, октомври 2018

Право в десятката

Среща с няколко щастливи жени, на които се възхищаваме. Калина Петрова, собственик на магазин за чиста козметика “Шипка”. Какви са Вашите 10 причини да се занимавате точно с това? “Харесва ми. Слага ме на място. Бърка в главата ми. Предизвиква ме. Кара ме да се шегувам. Да си събирам мислите. Примирява ме с хората. Среща ме с новия свят (иначе съм болен анахронист). Обичам ароматите, които пръска. Изглежда сме обвързани завинаги.”

GRAZIA, април 2014

Интериори: магазин Шипка

“Още когато погледнеш витрината на магазин “Шипка” на ул. Проф. Асен Златаров 23, разбираш, че ще прекрачиш прага на ново приключение.”

Casaviva, пролет 2012 г.

Преследвайки щастието

“Обичаме смелите идеи и решителните действия, особено когато преследват щастието. В началото на годината магазин “Шипка” (ул. Проф. Асен Златаров 23) навърши една година и “все още си е там”, шегува се Калина Петрова. В него тя предлага висококачествени продукти от Великобритания, Германия, САЩ и Астралия, които са 100% натурални с растителни суровини от органично земеделие. Скоро “Шипка” ще въведе нова услуга – всеки клиент ще бъде поканен да забърка свои собствени масла, а ако няма достатъчно познания, ще може да си избере някоя от рецептите на Калина.”

Капитал Light, февруари 2013 г.

Primo Piano: лаборатория “Шипка”

“Във време, в което все повече се връщаме към корените си, една древна грижа от природата успя да влезе под кожата на модерните момичета. В Париж, Виена, Лондон и Милано балсамите с етерични масла се промъкнаха върху рафтовете в баните и влязоха в дамските чанти, отминаващи по улицата с бърза крачка. В нишовите магазини с огранични продукти жените вече търсят своя лична комбинация от аромати и субстанции, които смесват с усърдието на прохождащ химик. Наскоро в София се появи първото подобно място – в магазина за натурална козметика “Шипка”. Разбира се, смесването на етерични масла е висш пилотаж. Искат се тънко обоняние и солидни познания за маслата и останалите съставки, използвани в един завършен продукт. Затова разчитаме на главния пилот – собственика Калина, подкрепена с куп книги по темата.”

Amica, април 2013 г.

История на вещите: Шшш!

“В семейството на Калина Петрова (пиар специалист с дългогодишен опит, днес част от 8pm PR Studio) децата пристигат в комплекти по две. Така с раждането на дъщеря ѝ преди няколко години идва и магазинът за чиста козметика Шипка, а 10-месечното бебе вкъщи сега носи и продължението му – Шшш!, където си даваме рестарт с процедури и терапии за тялото и ума. “Знаехме за мястото, откакто имаме Шипка. Било е конюшня на предците на хазяина ни, затова и се влиза през вътрешния двор на същата кооперация. Хареса ни още тогава, но нито знаехме за какво точно, нито пък ни го предлагаха – хазяинът ни го ползваше за склад и държеше вътре мотора си.” Как от помещение за коне и мотори се стига до място за тишина и релакс е въпрос, който ни вълнува още от първото влизане в уютния му инстаграм. Затова днес слагаме палец на звънеца на Шшш!, а отсреща Калина разтваря чувала с истории, оплели в стегнат възел нея, хората и предметите, съживили този адрес.”

Програмата, декември 2018 г.

Добави в количката